Mohd Afham & Ain Najwa

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aisya Syifaa

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Alyaa Zulfa

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Azizul Hakim

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, January 9, 2009

Pening Dengan 'Cinta'

Setelah hampir berbulan-bulan menunggu, akhirnya, dapat gak buku "Aku Terima Nikahnya" daripada Jalil, sahabat baik yang kini bertugas sebagai KAGAT di pos Miri, Sarawak. Ingat lagi dia beberapa kali pesan kat Awe,"Ko jangan nak terima mana-mana pinangan selagi ko tak baca buku tu". Awe patuh pesanan dia walaupun memang ade orang cuba masuk 'line'.

Awe baru baca beberapa bab. Tapi, banyak benda yang buat awe berfikir semula tentang 'perkahwinan'. Tapi Awe masih konfius bab "cinta vs CINTA". Awe masih tak dapat faham apa maksud cinta sebenarnya. Macam mana nak tau itu cinta? Kekadang bila Awe terfikir untuk bersuami, fikiran Awe akan terbantut sebab Awe tak boleh huraikan sendiri perkara berkaitan cinta dan perkahwinan. Sebenarnya, Awe pun tak boleh nak luahkan ape yang Awe fikirkan pasal cinta sebab Awe tak tau apa yang Awe fikirkan. Pening la...

Awe harap buku tu nanti akan dapat menyelesaikan kekusutan kepala.

1 comment:

3p4h said...

Awe, buku "Aku terima nikahnya" telah pun sya baca.

Memang sesuai utk tatapan semua sebab daripada cara pengolahan kisah hidup penulis itu terkandung pelbagai perkara yang masyarakat kita terlepas pandang.

Selamat membaca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...