Mohd Afham & Ain Najwa

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aisya Syifaa

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Alyaa Zulfa

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Azizul Hakim

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, February 14, 2009

Gemstones


-Batu-batu cantik dijadikan gelang. Sedia untuk dijual!


Pelbagai jenis batu, dengan beraneka saiz, bentuk, dan harga!


Awe sekarang tengah berjinak-jinak dengan gemstones/batu kristal. Sebenarnya, batu-batu ni dah lama ada kat rumah. Dulu Ummi giat berniaga gemstones. Tp, sejak 2, 3 tahun lepas, dia sibuk menguruskan syarikat keluarga yang masih 'bertatih' dalam bidang perniagaan produk kesihatan. Awe pun dah lama tak berniaga ni. Bolehlah nak 'test power' dulu.

Sedikit fakta tentang gemstones;

Kristal adalah sejenis campuran batu asli dan logam berumur jutaan tahun. Ianya mempunyai struktur dalaman yang teratur, unik, dan sempurna dengan pelbagai warna dan bentuk yang menakjubkan.
Firman Allah s.w.t. -
"...dan di antara gunung-ganang pula ada yang mempunyai jalur-jalur serta
lorong-lorong putih, merah yang berlainan warnanya tua dan muda,
dan ada juga yang hitam legam..." (Fatir:27)

Setiap kristal ada elektro beredar ke satu arah yang menjana kuasadan boleh dirasai getarannya melalui sentuhan. Tenaga getaran itu boleh memperkuatkan dalam sistem komputer, teknologi komunikasi, dan teknologi laser.

Tapi, yang paling 'best' adalah ia boleh menguatkan medan elektromagnetik manusia dan aura yang telah dikurniakan kepada setiap manusia dan seterusnya boleh membantu dalam proses penyembuhan beberapa penyakit fizikal dan mental.

Jadi, kalau berminat dengan gemstones ni untuk dijadikan sebagai ikhtiar penyembuh penyakit, boleh lah berhubung terus dengan Awe.

Harganya bergantung kepada jenis batu kristal (di antara RM1 - RM10 sebiji) dan berapa banyak batu digunakan untuk membuat satu gelang.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...